Case

Kwaliteit en flexibiliteit
zijn de absolute standaard
in de machinebouw.

12 januari 2023

Heel wat pakjesbedrijven en leveranciers transporteren dagelijks te veel lucht. Het volume van de verpakking komt niet of nauwelijks overeen met de omvang van de inhoud. Met het ontwikkelen en bouwen van machines om dozen op maat te maken is Avercon een duurzame trendsetter in die branche. Maar het bedrijf uit Eeklo mikt nog een ‘pak’ hoger.

144641F0003-RITT
David Provoost - Sales en Marketing Manager bij Avercon & Philippe De Wulf - Accountmanager bij Rittal

“We staan nu al aan de top in het ontwikkelen van de machines die de custom boxes voor e-commerce in het juiste formaat snijden, vullen en sluiten” Volgens David Provoost, Sales en Marketing Manager bij Avercon is er echter nog marge. 

Avercon werd in 1986 opgericht en was oorspronkelijk een bedrijf dat zich toespitste op machines voor verpakking met golfkarton. Avercon evolueerde, groeide en werd stilaan een internationale speler toen het zich toespitste op het creëren (van ontwerp tot realisatie) van prototypes en machines-op-maat om productieprocessen te automatiseren. We beschikken over heel goede ingenieurs, om state-of-the-art machines te bouwen voor élke bedrijfssector.

Logo grijs 2023_slogan kort_300dpi
www.avercon.be

Doordat we complexe technieken ontwikkelen via een digital twin kunnen we de “time to market” sterk inkorten en “first time right” machines opleveren. Deze innovatieve aanpak wordt door onze klanten sterkt geapprecieerd, we denken mee met hun “business development.” Ook onze toeleveringspartners, van wie we heel veel flexibiliteit vergen, zijn stuk voor stuk wereldspelers.”

De kasten voor bekabeling en sturing worden al 20 jaar aangeleverd door Rittal, dat in meer dan 90% van de branches systeemoplossingen aanbiedt.
Voor Philippe De Wulf, Accountmanager bij Rittal, zijn de betrokkenheid en het partnership met de klant de enige basis van een langdurende samenwerking.

“De hoogste kwaliteit leveren is onze absolute prioriteit,” merkt hij op. “Marktgewijs zijn er geen andere kastenfabrikanten die dergelijke kwaliteit en flexibiliteit leveren. Vandaar onze aanwezigheid bij de grote bedrijven op de wereldmarkt. Omdat we de klant de kasten zelf kunnen laten configureren via onze online tool RiPanel is ook hier de foutenmarge verwaarloosbaar. Bovendien beschikken al onze kasten over een sterke coating van drie lagen die we aanleveren in de kleur die de klant wenst.”

“Via RiPanel kunnen we maatwerk leveren voor onze eigen klanten,”
Matthias Verhelst
Software Engineer bij Avercon

“Via RiPanel kunnen we maatwerk leveren voor onze eigen klanten,” verhaalt Matthias Verhelst, Software Engineer bij Avercon.

“Elke machine heeft zijn eigen eisen naar kasten toe en ook de klanten hebben allemaal hun eigen wensen. Daar kunnen we via deze configuratietool heel eenvoudig op inspelen, wat sterke troeven oplevert in klantgerichte service, correctheid en snelheid van levering.”

144641F0019-RITT-1
144641F0003-RITT-1
144641F0020-RITT
144641F0024-RITT
144641F0008-RITT
144641F0025-RITT
144641F0026-RITT
144641F0016-RITT