Interview

Medewerkers in de kijker

Chauffeur
Alain Vermeiren
en dispatcher
Romuald De Donder

Wie zijn de mensen achter Rittal? Wij stellen Alain Vermeiren en Romuald De Donder graag aan jullie voor, twee van onze anciens die een belangrijke rol spelen in de logistieke keten van Rittal. Ze vertellen over hoe ze er alles aan doen om de producten van Rittal tijdig bij onze klanten te krijgen.

Hallo Alain en Romuald, stel jullie eens voor?

Alain: Ik rijd al twintig jaar als vrachtwagenchauffeur voor Rittal. Ik lever vooral grote volumes aan onze grotere klanten over heel het land.

Romuald: Als dispatcher sta ik in voor het dagelijks inplannen van transporten. Ik stuur het magazijn aan op het vlak van orderpicking, beheer de facturatie en onderhandel met de transporteurs. Ik maak uitgebreide analyses en zoek mee naar oplossingen rond veiligheid en transportkosten. Daarom ben ik trots dat bijna al mijn vrachtwagens vol kunnen vertrekken.


Hoe hebben jullie transport en logistiek doorheen de jaren zien evolueren?Romuald: Veel van de processen zijn tegenwoordig gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Voor ons was de overstap van het oude AS400-computersysteem naar SAP een enorme verbetering. Vroeger verliep alle orderpicking in het magazijn manueel. Nu werken we met scanners en verloopt alles veel gesofisticeerder. En vlotter.

 

RittalBBQ110

Alain Vermeiren - Chauffeur

 

RittalPortret49

Romuald De Donder - Teamleader transport

Werken jullie graag bij Rittal?

Romuald: Ik ben al 31 jaar aan de slag bij Rittal, dat zegt genoeg (lacht).

Alain: De sfeer is goed en ik weet op voorhand hoe mijn dag eruit ziet. Dat biedt zekerheid en daar hou ik wel van. Klanten zien mij ook graag verschijnen, want ze vinden Rittal een betrouwbaar merk.

Romuald: Dat komt omdat we klantentevredenheid heel belangrijk vinden. We hebben een dagelijkse vergadering om eventuele klachten meteen te kunnen beantwoorden, zodat de klant binnen de 24u geholpen kan worden. Wanneer ik met techniekers spreek, merk ik dat Rittal heel hoog aangeschreven staat en synoniem is aan kwaliteit.

 

Uit welke aspecten van jullie job halen jullie voldoening?

Alain: De voorbije twintig jaar heb ik als chauffeur altijd een goed contact gehad met de mensen bij Rittal. Ik word gerespecteerd en klanten ontvangen mij steeds vriendelijk en correct. En niet onbelangrijk: Ik mag de baan op met een erg goede vrachtwagen!

Romuald: Het management geeft mij veel vrijheid om mijn job te organiseren zoals ik dat wil. Ook wordt er geluisterd naar mijn voorstellen of suggesties. Daardoor voel ik me erg gewaardeerd. Samen met een gevarieerde en boeiende jobinhoud zorgt dat ervoor dat ik mijn functie na al die jaren nog steeds graag vervul.

 

Hoe ontspannen jullie in je vrije tijd?

Alain: Als het zonnetje schijnt, ga ik graag met mijn motor rijden. Ik geniet er ook van om in het weekend te kunnen uitslapen, zonder dat de wekker al om drie of vier uur ‘s ochtends afgaat.

Romuald: Ik kan genieten van lekker tafelen, documentaires of sportwedstrijden kijken en tijd doorbrengen met mijn kleinkinderen.