Product

Power Distribution Unit

De veilige stroomverdeling

Een essentieel en belangrijk onderdeel van elke computerruimte, datazaal of serverruimte is een betrouwbare stroomvoorziening. Deze begint al bij het algemeen laagspanningsbord, omvat ook de UPS-systemen en onderverdelingen en eindigt uiteindelijke met de contactdoossystemen in het IT-rack.

Afhankelijk van de toepassing en de eisen aan beschikbaarheid en veiligheid kan de computerruimte uit vrijstaande kastsystemen bestaan of een grote Core- of Cloud-computerruimte omvatten. In elke situatie vervult de energievoorziening een sleutelrol.

De digitalisering leidt ertoe dat bedrijven in korte tijd krachtige IT-systemen op hun standplaatsen moeten installeren. Veiligheid en beschikbaarheid zijn daarbij uiterst belangrijke criteria, want zonder goed functionerende IT zijn veel processen in het dagelijks leven niet meer mogelijk. Denk hierbij aan bv. verkeerssignalisering, het boeken van een vliegreis maar ook productieprocessen. 5G of Digital Twins in een Industrie 4.0-productie maakt duidelijk dat deze trend nog steeds onverminderd gaande is.

Dit brede toepassingsbereik vereist een PDU-productassortiment dat een optimale configuratie voor de betreffende toepassing ter beschikking. Daarnaast kunnen intelligente PDU’s met behulp van extra sensoren allerlei informatie over het IT-rack en de omgeving registreren en controleren. Dat is zeker bij kleine installaties, zoals bv. Etageverdelers, een groot voordeel omdat de complete oplossing via de PDU in een centraal monitoringsysteem geïntegreerd kan worden.

Het Rittal PDU-productassortiment wordt gekenmerkt door enkele overtuigende voordelen:

 • Door de compacte bouwvorm en de zonder gereedschap aan het 19"-frame in het Rittal IT-rack te monteren clipbevestiging is een eenvoudige montage in de Zero-U-Space te realiseren. Dit wil zeggen dat de vrije toegang tot het 19"-niveau is gewaarborgd – een groot voordeel bij het naderhand, tijdens bedrijf inbouwen van IT-apparaten;

 • De PDU dekt met vijf varianten elke toepassing af:
  • Basic (eenvoudige stroomverdeling)
  • Metered (meting per fase)
  • Metered plus (meting per fase en uitgang)
  • Switched (meting per fase, schakelfunctie per uitgang)
  • Managed (meting per fase en uitgang, schakelfunctie per uitgang)
 • Door de volledig redundante Gigabit-netwerkinterface voor verbinding met managementsystemen, zoals bijv. RiZone, zijn daarbij maximaal 16 PDU’s te cascaderen.

Het gamma streeft ook naar de technische perfectie. Zo zijn in de PDU de belangrijkste bewakingsfuncties geïntegreerd (denk aan alarmrelais, digitale ingang en alarmsignaalgever). De PDU ondersteunt daarmee tot wel 16 sensoren. Dankzij het modulaire concept zijn de PDU-controller-board ende overspannigsbeveiliging uitwisselbaar. De PDU’s maken ook gebruik van betrouwbare bistabiele relais waardoor een inschakelstroom tot wel 300 A mogelijk is bij alle schakelbare PDU’s.

 

UPS-systemen

ups

De 3-fase UPS-systemen bieden modulariteit in combinatie met een compacte instructie en een efficiëntieniveau van tot 96% bij gebruik met een dubbele omzetter. Er zijn vermogensklassen van 10 kW tot 200 kW per rack verkrijgbaar. Hogere vermogens op aanvraag.

 

PDU-productassortiment

pdu assortiment

Met de compacte PDU wordt elk IT-rack voorzien van een professionele stroomverdeling. In de IT-serverracks vindt de montage zonder gereedschap in de Zero-U-Space plaats. Door de omvangrijke energiemeet- en monitoringfuncties is de PDU een economische en veilige investering.
 
 

fri190456500 (1)

De verschillende fases worden duidelijk door het gebruik van kleuren aangegeven.

 

 

WHITEPAPER

Power Distribution Unit
Reliable power distribution in IT racks

"In alle sectoren betekent digitalisering dat bedrijven krachtige IT-systemen op bestaande of nieuwe locaties binnen een korte tijd. Veiligheid en beschikbaarheid zijn daarbij essentiële criteria, omdat veel processen niet meer denkbaar zonder fail-safe en beschermde IT. De Power Distribution Units (PDU's) direct bij de racks spelen hierbij een belangrijke rol. Met intelligente PDU's, creëren IT-managers de basis voor een veilige efficiënte en energie-geoptimaliseerde werking van datacenters."

Download hier de whitepaper (ENG)
fri190456200 (1)
Bekijk hier een filmpje over het Rittal PDU assortiment

Veelgestelde vragen

Kan de Rittal PDU worden ingebouwd in een behuizing die niet bij Rittal is aangeschaft?

Ja, bij de levering van elke PDU zijn universele beugels voor montage in vrijwel elke behuizing van derden.

Was dit antwoord nuttig?
Zijn er nog meer accessoires nodig om de PDU te kunnen installeren en gebruiken?

Nee, alles wat nodig is voor de installatie en ingebruikname van een PDU is bij de levering inbegrepen. De aansluitkabel is altijd een vaste kabel, en zowel materialen voor gereedschapsloze montage in een VX IT kast als diverse universele beugels voor installatie in het TX Cablenet gamma of in racks van andere fabrikanten worden meegeleverd. Kabelsloten voor C13- en C19-connectoren, alsmede afsluitbare deksels voor ongebruikte contactdozen, zijn verkrijgbaar als optionele accessoires. Een klein startpakket van dergelijke artikelen is eveneens reeds bij de levering inbegrepen.

Was dit antwoord nuttig?
Hoe zijn de circuits over de fasen verdeeld?

De toewijzing van de aansluitingen aan de afzonderlijke fasen wordt aangegeven door de
kleurcodering op de voorzijde van de PDU:
- Fase 1: Roze
- Fase 2: Zwart
- Fase 3: Wit

Was dit antwoord nuttig?
Categorie

PDU toebehoren

Slotafdekkingen voor slots die momenteel niet worden gebruikt, connectorsloten ter bescherming tegen per ongeluk verwijderen, en montageadapters voor het monteren van PDU's in netwerkbehuizingen.

Ontdek het assortiment
IT-infrastructure

Optimaliseer je computerruimte door onze speciaal
voor jouw eisen ontwikkelde IT-producten

Ontdek onze IT-producten