Product

Meer en hogere efficiëntie
door uitbreiding
van het gamma chillers

Klimatisering - Vloeistofkoeling

Rittal vloeistofkoelers of chillers zijn de oplossing om warmtewisselaars lucht/water op temperatuur te houden.  Eveneens kunnen deze toestellen gebruikt worden om proceskoeling of machinekoeling te realiseren.

Uitbreiding Blue e-gamma 

Blue e chillers bieden een centrale en economische koeling van koelwater (en als special ook olie). De toepassing van de innovatie microchannel-technologie zorgt bij deze toestellen voor een verlaging van de hoeveelheid koelmiddel. Een aantal standaard optiepaketten (zoals bijvoorbeeld een meer performante circulatiepomp of een behuizing in een specifiek kleur) zorgen ervoor dat de geleverde chiller perfect beantwoordt aan de noden van de klant. 

Recent is dit gamma uitgebreid met de koelvermogens 8, 32,40 en 48kW. Op deze manier biedt Rittal met dit gamma een oplossing voor de courante toepassing van machinekoeling. In 4 bouwgroottes zijn in totaal 7 verschillende koelvermogens beschikbaar die op deze manier het best aansluiten aan de eisen van het process. 

Een aantal features zoals flow monitoring, bewaking van het niveau in de tank, bypass in het koelwatercircuit zitten nu standaard in de toestellen ingebouwd en vergemakkelijken zo de toepassing van standaardchillers.  

chiller klein

Een overzicht met alle technische details kan je terugvinden op de Rittal website.

Chillers geïntegreerd in VX25-behuizing, perfect passend in het VX25-systeem

vx 25 chiller

Binnen het VX25-systeemplatform zijn nu ook vloeistofkoelers of chillers verkrijgbaar met een koelvermogen van 8 tot 20kW. Door de integratie in de VX25-structuur hebben deze chillers slechts een zeer kleine footprint en zijn ze ook perfect koppelbaar aan andere VX25-behuizingen. De nieuwe ventilatortechnologie, de verbeterde regeling de optimalisatie van de warmtewisselaars reduceren de C02-footprint met 35 procent. Door de innovatieve Micro Channel Technologie is het koelvermogen geoptimaliseerd en het vulgewicht met 55% verlaagd.    

De chillers zijn verkrijgbaar in 4 vermogensklasses van 8 tot 20kW. Met een standaard regeling wordt een temperatuurstabiliteit bereikt van +/-1 Kelvin. De standaard uitvoering is ook reeds voorzien van een bypassventiel, een flowcontroller, een bewaking van het niveau in de tank en een controle van de fase-volgorde. Op deze manier wordt een optimale beschikbaarheid gegarandeerd. 

De chillers zijn voorzien van een geïntegreerde Ethernet-interface, wat remote monitoring mogelijk maakt, op deze manier zijn ze perfect voorzien voor industrie 4.0. 

Een chiller dimensioneren?

Een chiller dimensioneren kan eenvoudig met de online Chiller-configurator.

video experten aan het woord of Rittal chillers
Rittal experten aan het woord

Ben je nieuwsgierig naar meer details?

Wil je meer weten over vloeistofkoeling? Download dan deze brochure "The future is sustainable - Efficient liquid cooling" of bekijk zeker onderstaande video waarin Rittal experten je graag meer info geven.

Service

Voorkom stilstand met goede klimatisering

Bij machines vormt de besturingselektronica het hart van het systeem. Helaas komt stilstand door oververhitting regelmatig voor. Dit kan een organisatie veel geld kosten, terwijl het in de meeste gevallen eenvoudig voorkomen had kunnen worden door goede klimatisering. Waarom gaat het toch nog zo vaak mis? En waarom wordt er onvoldoende aandacht besteed aan het waarborgen van de continuïteit van het productieproces?

Lees onze blog