Interview

Medewerker in de kijker

Matthieu Lauwers - Industry Manager Rail and Road & Energy and Renewable Energy

Graag stellen we je voor aan de mensen achter Rittal.
Vandaag spreken we met één van de nieuwste aanwinsten in het team, Matthieu Lauwers.
In dit interview vertelt hij over zijn ambities in zijn rol als Industry Manager Rail and Road & Energy and Renewable Energy.

Matthieu, je bent nieuw bij Rittal als Industry Manager Rail and Road & Energy and Renewable Energy. Wat houdt deze functie in?
Om ons aanbod optimaal af te stemmen op de noden van verschillende specifieke markten, worden bij Rittal industry managers aangesteld. Daar ben ik er een van. Mijn taak is om de behoeftes van spelers actief op het vlak van spoor- en wegwerkzaamheden en hernieuwbare energie in kaart te brengen en deze te matchen met de producten en diensten van Rittal.

Waar wil je klanten van bewustmaken?
Het is belangrijk om de markt te sensibiliseren en klanten attent te maken op het feit dat de total cost of ownership, de kosten op lange termijn, primeren boven de aanschafprijs. Je kan altijd gaan voor goedkoper, maar mensen die betrokken zijn bij grotere of langer lopende projecten weten welke waarde schuilt in lever-correctheid, kwaliteit en ondersteuning.

Rittal46

Matthieu Lauwers - Industry Manager Rail and Road & Energy and Renewable Energy

 

Wat is jouw drijfveer?
De collega’s zijn een belangrijke drive voor mij. Ik werk nu zes maanden bij Rittal en als ik zie welke ondersteuning ik al heb gekregen van de collega’s en het management, dan kan ik alleen maar concluderen dat mijn keuze de goede was.

Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze functie?
We moeten op een creatieve manier omgaan met de behoeftes van de markt. Je kan niet de catalogus op tafel leggen en vragen: “Wat heb je nodig?” We zijn onderdeel van een sterk internationaal netwerk, bieden kwalitatieve producten en hebben alle expertise. Het komt er dus op aan om als team mooie resultaten te boeken.

Wat kan je nog meer vertellen over je achtergrond?
Ik heb een technisch-commerciële achtergrond. Mijn voorliefde is altijd uitgegaan naar het identificeren van nieuwe markten en het bouwen van langetermijnrealties met klanten.

Welke professionele ervaring breng je aan boord bij Rittal?
Voor zeer technische vragen kunnen klanten minder bij me terecht, maar ik zie het als voordeel om als kersvers medewerker een beetje afstand te kunnen nemen. Want uiteindelijk gaat het erom dat ik naar de zaak kan kijken vanuit het perspectief van de klanten om hen zo het beste te kunnen ondersteunen.

Uit welk aspect van je job haal je het meeste fierheid?
Met stip op één: de menselijke relaties. Mensen doen nog altijd zaken met mensen en voor mij is het belangrijk om Rittal een gezicht te geven.

In welke uitdaging bijt jij je op dit moment vast?
Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met de uitwerking van een nieuwe business unit ‘energy and power solutions België’. Dat is een mooi en uitdagend proces om door te maken.

Hoe ervaar je Rittal als werkgever?
Fantastisch. Ik kan dan ook maar een goede raad geven aan potentiële nieuwe werknemers. Als je een job aangeboden krijgt bij Rittal: niet twijfelen maar tekenen.

 

Word jij de nieuwe collega van Matthieu?

Ter ondersteuning van de groei zijn wij op zoek naar een gemotiveerde Technical Support Engineer Industry te Lokeren. Als Technical Support Engineer geef je technische ondersteuning aan onze klanten en ben je verantwoordelijk voor de divisie ‘Industry’.

Heb je nog vragen voor Matthieu?

Je kan hem altijd bereiken via e-mail.

Meer info over de Rail and Road & Energy and Renewable Energy branche vind je terug op onze website.