Product

Ri4Power-Stroomverdeling
in VX25-Systeemkast

Efficiënter, eenvoudiger te monteren

Na de succesvolle product launch van het nieuwe Rittal VX25-systeem is het Rittal Ri4Power systeem nu ook beschikbaar als integratiemogelijkheid in deze VX25-kasten. Op deze manier kan ook in de VX25-kasten een universeel stroomverdeelsysteem opgebouwd worden. Dit kan efficiënt geconfigureerd en opgebouwd worden voor industriële toepassingen. Dit systeem is gebaseerd en gecertifieerd volgens IEC 61439.

Het nieuwe Ri4Power systeem is momenteel verkrijgbaar tot een nominale stroomsterkte van 4000A, volgend jaar tot 6300A en dit met een kortsluitvastheid Icw tot 100kA. Het systeem biedt een maximale zekerheid als geteste systeemoplossing volgens IEC 61439-1/-2 en dit tot een vormindeling 1-4b. Het Rittal Ri4Power systeem biedt ook een maximale flexibiliteit omdat het compatibel is met de verschillende merken van vermogensschakelaars, maar ook omdat met het systeem een combinatie kan gemaakt worden van enerzijds energieverdeling en bijvoorbeeld ook vermogenselektronica. Het veiligheidsniveau is ook nog verhoogd door de bescherming tegen vlambogen volgens IEC 61641.

Bij het concept van de railstellen is gebruik van meervoudige rails per fase en als standaardconfiguratie kan het railstel in het dak of in het rugbereik ingepland worden. De secties zijn gebaseerd op standaard railkoper, met name 30x10mm en 50x10mm. Het systeem is ook eenvoudig op te splitsen in functie van de toegelaten transportafmetingen. Op de werf kunnen deze eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden door middel van de railkoppelingen.

Het nieuwe verdeelsysteem is gebaseerd op vlak koper, maar voor de kabelaansluitingen kan ook gebruik gemaakt worden van het Maxi PLS-koper, zo bekom je meer aansluitmogelijkheden.

Minder onderdelen, minder complexiteit
Het nieuwe Ri4Power stroomverdelingssysteem is gebaseerd op de VX25 en combineert zo alle gekende voordelen van de VX25, zoals de symmetrische vorm, de gestandaardiseerde pitch en het montagegemak. Specifiek voor de RI4Power-toepassingen is nu ook een nieuwe zijwand functieruimte beschikbaar, deze deelt de kastenrij op per functie, bv. een kabelcompartiment. Deze zijwand is voorzien van een opening voor kabeldoorvoer in een vaste pitch.

Nieuwe configuratiesoftware
Rittal heeft bij de lancering van dit nieuwe Ri4Power systeem ook een extra module gecreëerd binnen RiPanel (Rittal Configuration System). Met deze module kan je snel en eenvoudig een concept van een Ri4Power systeem uitwerken, met als export: de stuklijsten en de tekeningen.

Rittal_Ri4power_VX25_kast_inzet8

Het ACB-veld is voorzien voor inbouw van verschillende types ACB met ook de mogelijkheid om ze in te bouwen voor of achter de deur, vast of uitrijdbaar.

Rittal_Ri4power_VX25_kast_inzet1

Het Maxi-PLS koper laat toe om een vlotte manier meerdere kabels per fase aan te sluiten en garandeert toch een vlotte toegankelijkheid.

Rittal_Ri4power_VX25_kast_inzet5

Het koppelen van PE- of N-geleiders door rechtstreeks aan het profielframe vast te schroeven waarborgt een identieke positionering van de rails in de verschillende velden.

Stroomverdeling

Toekomstgerichte oplossingen voor laagspanningsverdeling

Wij hebben alles wat je moet weten over stroomverdeling overzichtelijk en gebruiksvriendelijk samengevat. Je kan deze informatie vinden op onze website.

Naar het product

WEBCAST - RiLine60 - 28 juni 2022, 10u30-11u30

RiLine 60 – en RiLine zijn de ideale systemen om op een snelle en veilige manier de stroomverdeling te organiseren in industriële verdeel- en stuurborden.
Tijdens deze webcast komen zowel de aandachtspunten bij de dimensionering als enkele belangrijke parameters bij het ontwerp van uw industriële stuur- en verdeelkasten aan bod.
Deze webcast wordt gratis georganiseerd en is perfect voor ontwerpers, project engineers en mensen die in aanraking komen met industriële stuur- en verdeelkasten.