Colofon

Februari 2022, Editie 01

Vraag? Neem contact met ons op

Rittal News

Blijf op de hoogte van alle trends, tips en innovaties.

Uitschrijven kan elk moment
Rittal_documentatie_aanvragen

Aanvraag brochures

Vraag uw brochure aan via marketing@rittal.be of bezoek onze website www.rittal.be waar u de meeste documentatie kan downloaden via deze link.

 

 

Impressum:
Uitgave 01/2022

Rittal News is een digitaal magazine voor de behuizingspecialist in de industrie en de IT. Rittal News is een periodieke uitgave en verschijnt 2 x per jaar.

Verantwoordelijke uitgever:
Rittal nv/sa
Industrieterrein E17/3206 - Stokkelaar 8 - B-9160 Lokeren
Tel.: 09 353 91 11
E-mail: info@rittal.be - www.rittal.be

Redactie:
Rittal nv/sa - Evy De Backer
Marketing & Communication

Concept en realisatie:
Rittal nv/sa - Kim Morel
Digital Marketing

Fotografie:
Coverfoto, klantencase Infrabel en interview Rittal medewerker: © Nele Watty Photography.
Foto's klantencase Stora Enso: © Stora Enso.

Corporate Identity:
Rittal GmbH & Co. KG

Rittal-pdu-1b
Rittal-pdu-2b

FAQ: Power Distribution Unit (PDU)

Zijn er verdere accessoires nodig om de PDU te kunnen installeren en gebruiken?

Nee, alles wat nodig is voor installatie en inbedrijfstelling van een PDU is inbegrepen bij de levering. De aansluitkabel is altijd een vast snoer, en beide materialen voor montage zonder gereedschap in een TS IT- of VX IT-behuizing en meerdere universele beugels voor installatie in TE 8000- of TX CableNet-kasten of in racks van andere fabrikanten zijn bijgesloten. Connectorvergrendeling voor  C13- en C19-connectoren, evenals steekplaatsafdekking voor ongebruikte stopcontacten, zijn verkrijgbaar als optionele accessoires. Een klein startpakket van dergelijke artikelen is op dezelfde manier al bij de levering inbegrepen. 

Was dit antwoord nuttig?
Welke fase wordt gebruikt om de stroom voor de meet-/weergave-elektronica te leveren?

Alle fasen worden gebruikt. Daarnaast is de netwerkverbinding ook Power-over-Ethernet ondersteund zodoende krijgen we een redundante voeding. 

 

Was dit antwoord nuttig?
Hoe hoog is het energieverbruik van de Rittal PDU zelf?

Voor de intelligente Rittal PDU's (Metered, Metered plus, Switched en Managed versies), is het stroomverbruik voor de meetelektronica en het display ca. 10W. De switched  versies minimaliseren het stroomverbruik de aanwezige bistabiele relais, die  niet permanent hoeft te worden geactiveerd. Omdat een basis-PDU geen intelligentie heeft en dus ook geen extra elektronica, is het stroomverbruik voor deze PDU-versie te verwaarlozen. 

Was dit antwoord nuttig?
Hoeveel slave-PDU's kan ik aansluiten op een master-PDU?

Er kunnen maximaal 3 slave-PDU's worden aangesloten op een master-PDU. Hiertoe moet de master-PDU worden aangesloten op het netwerk via Ethernet-interface 1 en vervolgens op de slave-PDU 1 via Ethernet-interface 2. Eventuele verdere slaves moeten elk fysiek worden aangesloten op de vorige. De PDU-versie is niet belangrijk. Metered, Metered Plus, Switched of Managed PDU's kunnen allemaal vrij worden gecombineerd als master- en slave-PDU's. Het is echter niet mogelijk om extra sensoren aan te sluiten op de slave-PDU's. 

Was dit antwoord nuttig?
Hoeveel PDU's kunnen in een cascade worden aangesloten?

Het is mogelijk om maximaal 16 PDU's via hun netwerkinterfaces in cascade te verbinden. Binnen zo’n cascade kan er echter maar één master-slave configuratie zijn, aangezien Ethernet-interface 1 op de master moet worden gebruikt voor de verbinding met het netwerk. 

Was dit antwoord nuttig?
Kunnen de PDU-meetgegevens verloren gaan, bv. in geval van stroomuitval, vervanging van de controller of een firmware-update?

De energiemeetgegevens worden elke 10 minuten opgeslagen in een flashgeheugen. Zelfs in het ergste geval gaan daarom alleen de gegevens van de afgelopen tien minuten verloren. 

Was dit antwoord nuttig?
Zijn er MIB-bestanden beschikbaar voor de PDU?

De MIB-bestanden van de PDU komen overeen met die van CMC III en zijn te vinden op de Rittal website. 

Was dit antwoord nuttig?
Wat is het verschil tussen een PDU en het Rittal PSM-systeem?

Het PSM-systeem is een modulair systeem. De aansluitkabels, montagekit en vooral de steekplaatsen kunnen individueel worden geconfigureerd en ook worden aangepast aan gewijzigde eisen op een later tijdstip. 

Bij een PDU daarentegen is de aansluitkabel een vaste kabel en de configuraties van de individuele uitvoeringen (fasen, fasestromen, aantal en type stopcontacten, meting/schakeling functionaliteit) zijn op dezelfde manier vooraf gedefinieerd. 

Latere wijziging van een PDU-configuratie is niet mogelijk. Maar door deze modulariteit op te offeren is de unit een stuk compacter. 

Was dit antwoord nuttig?