Interview

Medewerker in de kijker

Jeffrey De Ruyte - Technical Support Engineer

Wie zijn de mensen achter Rittal? Wij stellen Jeffrey De Ruyte graag aan jullie voor, één van de nieuwste aanwinsten in het team! In het interview met Jeffrey vertelt hij over zijn nieuwe uitdaging in de rol als Technical Support Engineer!

Technical Support Engineer, vertel eens! Wat houdt jouw rol precies in?
Mijn rol als Technical Support engineer is hulp bieden bij alle technische vragen en verwachtingen van onze systeem kasten.
Dit kan bijvoorbeeld een vraag zijn over en mogelijkheid om een ISV systeem in te bouwen bij onze VX25-systeemkast tot vragen over ons vernieuwde online RiPanel configuratie systeem.

Wat is je achtergrond?
Mijn achtergrond is altijd in de elektrische branche geweest. Dit zowel scholing als voorgaande ervaringen de ene weliswaar meer technischer dan de andere. Hierdoor was Rittal voor mij niet ongekend.

Jeffrey, wanneer besefte je dat deze job je op het lijf geschreven was?
Bij de introductie van de oude RICS configurator een handige tool/configurator die veel mogelijk maakt.

Van welke werkzaamheden krijg jij het meeste energie?
Hoe complexer hoe gewaagder niet?

Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze nieuwe functie?
Kansen en uitdagingen zijn er elke dag opnieuw. Soms is het zoals ze weleens zeggen: “A walk in the park” maar niks is minder waar.

Op welk bereikt resultaat ben je trots?
Dat ik het aanspreekpunt ben voor de RiPanel configurator. Voor sommige van onze klanten is deze configurator nog onbekend maar enigszins kan dit voor hen wel een grote meerwaarde zijn.

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?
Graag zou ik mij nog verder willen ontwikkelen in de stroomverdeling (Ri4Power).

Hoe zet jij de klant centraal?
Door te luisteren naar wat deze wenst en in dialoog met hen te gaan om tot een ideaal product voor hen te bekomen.

Hoe kijk je terug op jouw eerste maanden/jaar hier?
Om in een periode van COVID-19 te veranderen van job is enigszins niet gemakkelijk maar des te meer uitdagender wel. Dus om te antwoorden op de vraag hoe ik hierop terugkijk? Heel positief alvast.

Hoe vind je Rittal als werkgever?
Rittal is een goede en standvastige werkgever, een kleine kmo in België, maar wel een wereldwijde speler. Dit maakt het wel boeiend om bij Rittal te werken.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met mijn gezin, dit omdat ons zoontje nog vrij jong is.

Rittal is nog op zoek naar een collega voor jou. Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?
Niet twijfelen maar gewoon de sprong maken. De job is uitdagend genoeg.

Word jij de nieuwe collega van Jeffrey?

Ter ondersteuning van de groei zijn wij op zoek naar een gemotiveerde Technical Support Engineer Industry te Lokeren. Als Technical Support Engineer geef je technische ondersteuning aan onze klanten en ben je verantwoordelijk voor de divisie ‘Industry’.

Heb je nog vragen voor Jeffrey?

Je kan hem altijd bereiken via e-mail.
Jeffrey is de RiPanel specialist van Rittal, maar wat is RiPanel nu precies?

Rittal-medewerker-jeffrey-2
Rittal-medewerker-jeffrey-8
Rittal-medewerker-jeffrey-3
Rittal-medewerker-jeffrey-7

Het RiPanel is een nieuwe dimensie in de configuratie van "Rittal - Het Systeem"

Met de nieuwe behuizingsconfigurator RiPanel kunnen individuele behuizingen, inclusief toebehoren en prijsinformatie, online worden geconfigureerd en besteld. Deze nieuwe versie vervangt de vorige configurator RiCS en biedt bovendien meer financiële transparantie. Daarnaast zorgt deze voor een directe verbinding met EPLAN Engineering.

RiPanel voldoet aan de hoge eisen in de paneelbouw en schakelkastbouw. Systeemplanners en ontwerpers hebben configuratoren nodig waarmee individuele behuizingen eenvoudig én precies kunnen worden geconfigureerd - met passende accessoires en plausibiliteitscontroles om fouten te voorkomen, 3D-visualisatie, en bibliotheken met voorgedefinieerde boorpatronen.

De behuizingsconfigurator RiPanel zorgt voor een directe verbinding met EPLAN Engineering en de online shop en laat gebruikers toe om individuele uitsnijdingen te importeren en te plaatsen. Zo kunnen zelfs de meer ongebruikelijke eisen van besturings- en schakeltechnici eenvoudig worden toegepast. Maatwerkoplossingen zijn eveneens een optie. De RiPanel-gebruiker kan bij de voorbereiding gebruikmaken van vooraf gedefinieerde boorpatronen en uitsnijdingen. De plaatsing van de uitsparingen gebeurt nu grafisch in 3D. De gebruiker ziet op die manier waar de uitsparingen zich exact bevinden ten opzichte van andere onderdelen van de kast.

Transparantie en consistentie
Systeemplanners hebben met de RiPanel-configurator van Rittal een krachtige configuratietool binnen handbereik. De bediening is eenvoudig en biedt maximale transparantie en consistentie tijdens het gehele engineerings-, bestel- en productieproces.
Een stuklijst van de geselecteerde componenten geeft informatie over de totale kosten via een koppeling naar de online shop. De gebruiker kan nu op elk moment in de configuratie zien wat zijn huidige opstelling zal kosten, niet alleen voor een serie order, maar ook voor productie inclusief montage door Rittal. Deze transparantie zorgt voor een optimale keuze uit verschillende varianten. De benodigde onderdelen kunnen meteen in de Rittal online shop worden besteld.
Geïntegreerde plausibiliteitscontroles in de planningsfase voorkomen mogelijke verkeerde bestellingen of verkeerde ontwerpen. Bovendien kunnen alleen onderdelen worden geconfigureerd die bij elkaar passen. Ten slotte worden alle gegevens opgeslagen in RiPanel en kunnen ze gemakkelijk worden gebruikt voor volgende projecten, zelfs als er wijzigingen worden aangebracht.

Sterk geautomatiseerde en efficiënte productie
De ontwikkelaars van EPLAN en Rittal hebben het selectieproces doorgetrokken tot aan de productie. Het virtuele prototype van de geplande behuizing kan worden overgebracht naar productiemachines voor verdere NC-bewerking, bijvoorbeeld met behulp van de Perforex MT. De gegevens kunnen ook worden overgedragen aan het nieuwe productiebesturingssysteem RiPanel Processing Center.

Rittal-Ripanel_tool2

Selecteer gewoon het behuizingssysteem van uw voorkeur en begin met de configuratie van uw behuizing. U kunt de voortgang van uw configuratie op elk gewenst moment volgen met 3D.

Functies:
• Foutloze product- en toebehorenconfiguratie
• Uitsparingen en boringen plannen
• Het resultaat: productdocumentatie
• Configuratie aanvragen of direct online bestellen

Jouw voordelen:
• Eenvoudige selectie van kasten, behuizingen en toebehoren
• Snelle en eenvoudige configuratie en planning
• Foutloze selectie van toebehoren en planning van uitsparingen en boringen
• Realtime visualisatie van de configuratie in 3D
• Automatisch genereren van productiedocumentatie/-gegevens
• Beschikbaarheid van een CAD-bestand met complete configuratie
• Eenvoudige bewerking van de geconfigureerde behuizing of kast met CNC-bestand
• Overdracht van klantspecifieke configuraties aan EPLAN Pro Panel